Vijenci za sahrane.Dostava vijenaca u Sarajevu.

Cvjećara sarajevo dostava vijenaca i grobnih aranžmana na bilo koju adresu u Sarajevu.Narudžbe za vijence i grobne aranžmane primamo iz cijelog svijeta dostava isti dan. Cvijeće dostavljamo sat vremena prije ispraćaja. 

O nama

vijenci za sahranu

Vodeća smo Online Cvjećara u Sarajevu. Nudimo uslugu dostave aranžmana, vijenaca i buketa na području Sarajeva ali i cijele Bosne i Hercegovine. Profesionalno i precizno pristupamo svakom projektu, pa u našim poslovnicama pravovremeno možete organizirati sve od cvijeća za obred sprovoda: dekoraciju za lijes ili urnu, vijence, aranžmane i bukete od obitelji i prijatelja.

Trudimo se na najbolji način prezentirati svim zahtjevima naših korisnika, te razinom kvalitete naših usluga zadržati povjerenje dosadašnjih i steći naklonost novih kupaca. Možemo se pohvaliti našom velikom referencom i uspješno dostavljenih preko više tisuća vijenaca.
Najtužnije trenutke nastojimo izdignuti iznad ovog našeg zemaljskog postojanja s najdubljim izrazom poštivanja prema pokojniku.

Svaki aranžman radimo s velikom ljubavlju i zbog toga je naš rad prepoznatljiv. Iskreno se nadamo da našom željom za kreativnim savršenstvom, pridonesemo dostojanstvenom ispraćaju dragih osoba, prenoseći Vašu ljubav i poštovanje.
Svježe cvijeće je medij kroz koji se očituje sva ljepota života u svojoj prolaznosti. Njegovim poklanjanjem izražavamo suosjećanje i s tugujućom obitelji, pa je uz buket, koji možete poslati i na kućnu adresu ožalošćenih, poželjno uputiti i prikladnu poruku s potpisom.

Vijenci za sahrane. Dostava vijenaca u Sarajevu.

Vijenac za sprovod

Simbolizirajući vječnost i kontinuitet, vijenac za sprovod jedna je od najpopularnijih vrsta cvjetnih aranžmana za groblje.

Njihova povijest seže u starogrčko i rimsko doba kada su se ručno tkani vijenci izrađivali od grančica, lišća, cvijeća i bobica i nosili kao pokrivalo za glavu.

Uz zimzeleno lišće, uključujući lovor i bršljan, vijenci imaju i vjerski značaj jer simboliziraju vječni život i pobjedu nad smrću.

Što napisati na vijenac za pogreb?

Pogrebni vijenac obično prati kratka, ali sadržajna poruka koja izražava suosjećanje i tugu.

Poruka treba imati samo nekoliko ljubaznih i promišljenih riječi za izražavanje sućuti.

Primjeri poruka koje možete napisati uz buket:

Evo nekoliko primjera za tekst poruke koja ide na vijenac za sprovod:

  • “S ljubavlju i lijepim uspomenama na (ime pokojnika) od (Vaše ime)”
  •  “U uspomenu na dragog prijatelja, s ljubavlju (Vaše ime)”
  • “Najdraži (ime pokojnika), počivaj u miru. (Vaše ime)”
  • “Naša su srca ispunjena tugom. Počivaj u miru. Posljednji pozdrav od obitelji (Obiteljsko prezime)”
  • “(ime pokojnika) uvijek ćeš biti u našim srcima i mislima. (Vaše ime)”

Bez obzira hoćete li prisustvovati sprovodu ili odajete počast sa svojim žaljenjem, pobrinite se da je vaša poruka jednostavna, srdačna i sadržajna.

Čak i ako niste dobro poznavali osobu koja je umrla, dobro promišljena poruka koja prati vaš vijenac za sprovod uvelike pomaže u prenošenju vašeg saučešća i tuge.

vijenac za sahranu

Što napisati na vijencu za različite članove obitelji?


Nadamo se da će vam ovaj tekst pomoći da se sjetite života voljene osobe i nadahnuti vas da stvorite svoju iskrenu i osobnu poruku koja odražava vašu voljenu osobu i vaš odnos s njom.

Što napisati na vijencu za tatu

Za najboljeg tatu koje sam mogao tražiti – nema riječi kojima bih izrazio koliko ćeš mi nedostajati.

Dragi tata, zauvijek ćeš živjeti u našim srcima i mislima. Nedostaješ mi.

Tata, zauvijek ću čuvati svaki trenutak proveden s tobom. Sa svom mojom ljubavlju

Promijenio si mi život na bezbroj načina. Hvala tata na svemu.

Volim te tata

Što napisati na vijencu za mamu

Stajala si uz mene u dobrim i lošim vremenima, hvala ti na svemu draga mama. Volim te zauvijek.

Mama, uvijek si me nadahnjivala da budem najbolja što sam mogla biti. Nema riječi kojima bih rekao koliko mi nedostaješ.

Draga mama, ostavila si rupu u mom životu koja se nikad ne može popuniti. Jako mi nedostaješ.

Za divnu mamu, hvala ti na tvojoj beskrajnoj ljubavi i dobroti.

Volim te mama

Što napisati na vijencu za brata

Bio si moja snaga u dobrim i lošim vremenima. Hvala ti na svemu dragi brate.

Dragi brate, jako si voljen.

Uspomene na tebe uvijek će biti u mom srcu i mislima.

Najboljem bratu na svijetu – nijedna riječ ne može izraziti ono što si mi značio.

Što napisati na vijencu za sestru

Draga sestro, bila si mi najbolja prijateljica. Nedostajat ćeš mi svakodnevno.

Njegujući svu ljubav i uspomene zauvijek tvoj/a

Toliko mi nedostaješ, volim te zauvijek

Ponovno si mi pokazala kako živjeti. Volim te puno.

Što napisati na vijencu za baku

Hvala ti što si bila tu za mene u tami i na svjetlu. Uvijek ćeš mi nedostajati

Bako, tvoja ljubav i suosjećanje pretvorili su me u bolju osobu i na tome sam ti vječno zahvalan

Uvijek ću u srcu nositi lijepe uspomene na tebe draga bako

Bila si mi svjetlo vodilja i nadahnuće. Volim te i zauvijek ćeš mi nedostajati

Što napisati na vijencu za djeda

Dragi djede, uvijek ću te držati pri srcu.

Nedostajat će mi tvoja dobrota, snaga i mudrost. Počivaj u miru, djede

Hvala ti što si mi uljepšao život. Uvijek ćeš mi nedostajati, djede

Učinio si me osobom koja sam danas i na ovome sam ti zauvijek zahvalna. Sa svom mojom ljubavlju.

cvijeće za sahranu

Vijenci za sprovod

Vijenac za sprovod, u obliku kruga, simbolizira vječnost i besmrtnost. Počastite svoju voljenu osobu elegantnim vijencem kojim šaljete posljednji pozdrav. Vijenci za izvrstan su način da proslavite život svoje voljene osobe na sprovodu. Iako su okolnosti teške, vijencem s prigodnom porukom možete izraziti svoju sućut i poštovanje.

Koliko traju vijenci za pogreb?

Vijenac za sprovod obično traje jedan do dva tjedna. Kada prijatelj ili voljena osoba preminu, vijenci su iskreni način da se vaša sućut uputi ožalošćenoj obitelji. Ruže i gerberi popularni su odabir za vijence zbog svoje dugovječnosti. A, kako bi povećali životni vijek vijenca za sprovod, mi koristimo izdržljivu cvjećarsku spužvu koja može zadržati vodu i još dulje održavati hidrataciju vašeg cvijeća.

Što je pogrebni cvjetni vijenac?

Pogrebni cvjetni vijenac na stojećem štafelaju dirljiv je način odavanja počasti preminulima. Tradicionalno, vijenci su se nosili kod kuće obitelji u žalosti. Međutim, danas se vijenci koriste na sprovodima za odavanje počasti preminulom. U Cvjećari Sarajevo imamo jedinstveni asortiman cvijeća i aranžmana koje možete odabrati za slanje u domove ožalošćenih. Obavijestite one koje volite da su u vašim mislima i molitvama sa zapanjujućim pogrebnim cvijećem koje će zasjati svojim sjajem tijekom njihovog mračnog vremena.

Kakvo cvijeće ide u vijenac za sprovod?

Pogrebno cvijeće način je pružanja sućuti i podrške prijateljima i članovima obitelji koji su izgubili nekoga dragog od njih. Kad tražite vijence za sprovod, odaberite s cvijećem poput ruža, gerbera, karanfila, ljiljana i gladiola. Sve ovo cvijeće simbolizira oblike ljubavi, suosjećanja i simpatije. U Cvjaćara Sarajevo želimo ukloniti stres iz planiranja sprovoda kreirajući lijepe vijence s elegantnim cvijećem iz vlastitog uzgoja. Toliko smo sigurni u kvalitetu svojih vjenaca za sprovod  i cvjetnih aranžmana da nudimo 100% jamstvo zadovoljstva za svaki cvijet koji prodajemo.

Nenadmašna svježina

Možda zvuči iznenađujuće, ali cvijeće kupljeno putem interneta često je svježije nego u trgovini. Internet je približio kupce direktno sa proizvođačima te smanjio rizik od kupovine maloprodajnog cvijeća starog više od tjedan dana. Cvjećare – poput nas – modernizirale su industriju radeći izravno s kupcima.

Buketi idu ravno s polja u mašu cvjećaru u Sarajevu do vašeg stola u roku od 24 sata. Izbacivanjem svih dugotrajnih koraka između – aukcija cvijeća, veletrgovaca, dugih putovanja kamionima, trgovina – vi uživate u svježem cvijeću 10 ili više dana.

Donosimo vam koristan popis ideja za tekst koji ide na vijenac za sprovod.
Što napisati na cvjetnom vijencu koji šaljete na sahranu? U ovim teškim trenucima nije lako pronaći prave riječi koje biste napisali na traci te izrazili svoju tugu i osjećaj koliko vam je značila osoba koja je umrla.

Slanje cvijeća na sprovod promišljen je način da izrazite svoje saučešće kad je netko umro. To je znak ljubavi, uvažavanja i poštovanja i prilika je da podijelite riječi utjehe s obitelji i posljednji pozdrav preminuloj osobi.

Ako se trudite smisliti tekst za vijenac za sprovod, evo nekoliko korisnih primjera koji vas mogu nadahnuti da smislite svoju posebnu poruku.

Groblja u Sarajevu

Vijence dostavljamu na sva navedena groblja u Sarajevu kao i na bilo koju adresu:Alifakovac,Bare,Jevrejsko groblje,Lav,Vlakovo,Obad,Kovači,Stadion,Sv. Josip,Sveti Marko,Sv. Arhanđeli Georgije i Gavrilo,Sv. Mihovil,Hambina carina,Faletići,Širokača.

Šehidsko mezarje Kovači je groblje koje se nalazi u sarajevskom naselju Kovači.

U ovom groblju su sahranjeni borci Armije BiH, poginuli u ratu u Bosni i Hercegovini, kao i prvi predsjednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović.

U sklopu ovog groblja u izgradnji je i Šehidski spomen centar Kovači.Vijenci za sahrane.Dostava vijenaca u Sarajevu.

Alifakovac (groblje)

Na Alifakovcu, iznad Šeher-ćehajinog mosta, nalazi se veliko i po svom položaju jedno od najljepših starih sarajevskih grobalja. Kada se popnemo na vrh ulice Veliki Alifakovac, dočekuje nas veliki kaldrmisan plato, oko kojeg je smješteno groblje ispresijecano putevima koji vode na više strana: prema Babića baščiKozjoj ćuprijiČeljigovićimaMagodi-Megari, Malom i Velikom Alifakovcu. U središtu groblja, na njegovoj najistaknutijioj tački, stoje dva manja kamena otvorena turbeta na stubovima, a oko njih su na sve strane razasuti snježnobijeli nišani različitih oblika i veličine, razbacani po zelenoj travi obrasloj visokim drvećem. Sliku ambijenta upotpunjuje i jedna stara česma.

Bare (groblje)

Bare je centralno sarajevskogroblje. Sa 25,5 hektara površine jedno je od većih groblja u Bosni i Hercegovini, a po konfiguraciji terena i pejzažnoj realizaciji jedno je od najinteresantnijih i najljepših vječnih počivališta u ovom dijelu svijeta. Smješteno je u podnožju brda Hum, a otvoreno 1965. godine. Opremljeno je drenažnim, vodovodnim, kanalizacionim i električnim instalacijama.Vijenci za sahrane.Dostava vijenaca u Sarajevu.

U proporcijama koje odgovaraju demografskoj strukturi stanovnika Sarajeva, na groblju “Bare” su obezbijeđene grobljanske površine za muslimanepravoslavnekatolikejudaiste, evangeliste, adventiste, starokatolike i ateiste. Otpremanje umrlih na grobno mjesto vrši se iz kapela, koje su izgrađene posebno za muslimane, pravoslavne, katolike, judaiste i ateiste. Prva sahrana na groblju „Bare“ obavljena je 3. januara 1966. Danas na ovom groblju počiva 60.000 umrlih, uglavnom nekadašnjih žitelja Sarajeva

Jevrejsko groblje u Sarajevu

Jevrejsko groblje u Sarajevu smješteno je u jugozapadnom dijelu Sarajeva, u predjelu Kovačića i Debelog Brda. Cijeli kompleks se prostire na površini od 31.160 m2,[1] O nastanku i razvoju groblja do 16. vijeka nema pouzdane dokumentacije, ali se na osnovu podataka protokola Jevrejske općine, 1630. može uzeti kao godina osnivanja ovog groblja

Stećak i staro muslimansko groblje u Mrkovićima

Stećak i staro muslimansko groblje u Mrkovićima, općina CentarSarajevo, sadrži nadgrobnike iz dužeg perioda historije Bosne i Hercegovine. Na sjednici komisije za očuvanje nacionalnih spomenika održanoj 26. oktobra 2010. godine, nekropola je proglašena za nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.Ovu odluku Komisija je donijela u sljedećem sastavu: Zeynep Ahunbay, Marti Cheery, Amra Hadžimuhamedović (predsjedavajuća), Dubravko Lovrenović i Ljiljana Ševo. Nacionalni spomenik čine jedno grobno mjesto sa stećkom, 12 grobnih mjesta sa nišanima i dva nišana koja nisu in situ.

Cvjećara Sarajevo dostava cvijeća

Priroda nam daje cvijeće, a mi vama najbolje cvjetne bukete – Cvjećara Sarajevo je vodeća cvjećara u Sarajevu koja nudi osvježavajuća rješenja za sve vaše potrebe. Naše široko prisustvo u cijeloj Bosni i Hercegovini i na globalnom online tržištu cvijeća jamči više od 25 godina iskustva u cvjetnoj industriji.

Naše neprevaziđene usluge dostave cvijeća sa ponudom najljepših buketa i poklona za sve prigode učinili smo veoma jednostavnim za slanjem cvijeća sa samo nekoliko klikova za ljude širom svijeta.

Od buketa cvijeća, cvjetnog aranžmana, cvijeća u kutiji, korpi sa cvijećem,Vijenci za sahrane naručivanja na našem sajtu i slanja na vrata vaše voljene osobe potrebno vam je samo malo vremena i za svega 2 sata od trenutka prijema narudžbe mi smo pred vratima primatelja, pregledajte beskrajan izbor cvjetnih opcija koje će se uklopiti u gotovo u svakoj prilici.

Cvjećara Online Sarajevo

Cvjećara Online Sarajevo dostavlja Vijenci za sahrane.Dostava vijenaca u Sarajevu i široj okolini. Cvijeće je uvijek pravi izbor kao poklon za godišnjicerođendanevjenčanjaDan zaljubljenihOsmi mart (Dan žena),Bajram,Božić, kao i sve druge prilike. Naši buketi cvijeća su uvijek svježi, a cijene povoljne, kako bi našim klijentima obezbijedili najbolju uslugu. 

Cvjećara online je mjesto gdje se kupuje kvalitet! Dostava cvijeća u Sarajevo i okolinu uključujući CentarHadžićiIlidžaIlijašNovi GradNovo SarajevoStari GradTrnovoVogošća i mnoga druga mjesta. Napominjemo da aranžmane ne dostavljamo poštom, već dostavu obavljaju naši radnici, tako da aranžmani uvijek stizu svježi i svježe aranžirani.