Dostava Cvijeća Banja Luka

Dostava Cvijeća Banja Luka brzo ? Može !! Cvijeće koje odaberete može biti na željenoj adresi bilo gdje u Banjaluci, isti dan.

Naručite dostavu cvijeća u Banja luci već danas koristeći  uslugu dostava cvijeća Banjaluka najboljom BiH uslugu dostave cvijeća kako biste iznenadili i razveselili voljenu osobu u posebnoj prigodi. Darivanje cvijeća u vrijeme proslave jedan je od najboljih načina da prenesete svoje osjećaje predanosti ili uvažavanja svježim bojama, mirisima i finim aranžmanima koji zaokupljaju maštu. Postoji toliko mnogo različitih stilova buketa koje možete izabrati kako bi odgovarali posebnim prigodama kao što su rođendani , vjenčanja ili da kažete “čestitamo” . Lakše je nego što mislite izvršiti dostavu cvijeća u Banjaluci, a u našem online izboru imamo sve vrste klasičnih i originalnih aranžmana.Vaša Broj 1 dostava cvijeća Banjaluka.

Pokažite svojim voljenima u Banjaluci da mislite na njih

 Naravno, među najboljim vremenima za slanje cvijeća Dostava Cvijeća Banja Luka  u Banjaluci su popularni međunarodni praznici poput Vaskrsa , Božića i Valentinova .

Dostava cvijeća Banja luka će se potruditi da dostavi cvijeće, ali u sljedećim situacijama, čak i ako to nije učinjeno, dostava će se smatrati obavljenom:

– ako osoba kojoj se cvijeće šalje odbije primiti cvjetni aranžman

– ako su adresa i podaci primatelja netočni

– ako se primatelj ne nalazi na navedenoj adresi u vrijeme navedeno za dostavu, a sve prisutne osobe (cimeri, susjedi, kolege, rodbina) odbijaju primiti cvijeće

– viša sila dovodi cvjećaru u situaciju da nije u mogućnosti isporučiti.

U prva tri slučaja obavještavamo klijenta o situaciji.

Ukoliko ne možemo kontaktirati klijenta u roku od 30 minuta, dostava Cvijeća Banja Luka smatrat će da je isporuka cvijeća završena, a klijent može, ako želi, preuzeti aranžman o svom trošku u roku od 24 sata od trenutka kada ga obavijestimo.

Bukete koje najviše volite

Obljetnice

Ruže

O nama

Vodeća smo Internet cvjećara Dostava Cvijeća Banja Luka. Nudimo uslugu dostave cvijeća na području cijele Banjaluke i BiH.Trudimo se na najbolji način prezentirati svim zahtjevima naših korisnika, te razinom kvalitete naših usluga zadržati povjerenje dosadašnjih i steći naklonost novih kupaca.
Dostava Cvijeća Banja Luka se može pohvaliti našom velikom referencom i uspješno dostavljenih nekoliko tisuća poklon buketa i vijenaca.

Na području Banjaluke dostava Cvijeća Banja Luka , dostavljamo bukete na sva moguća mjesta kao što su kućanstva, firme, bolnice… Dok u ostalim gradovima Dostava Cvijeća Banja Luka  cvijeće dostavlja na kućnu adresu i adrese firmami.

Vaše ideje pretvaramo u maštovita i jedinstvena djela:

-Aranžmani za sve prigode

-Poklon buketi

-Vjenčanja (vjenčani buket, kitice, auto, sala, crkva)

-Vijenci

-Aranžmani kroz godišnja doba

-Sisvetski aranžmani svježi i svileni

-Božićni aranžmani i adventi

-Dekoracija poslovnih prostora

-Omatanje i aranžiranje poklona

Dostava Cvijeća Banja Luka

Banja Luka, ili Banjaluka, administrativni je centar Republike Srpske i njen najveći grad, te drugi po veličini grad u Bosni i Hercegovini.

U ovom gradu i njegovoj okolini preplitale su se različite kulture, običaji i uticaji. Sve to je ostavilo traga na arhitekturi pojedinih dijelova grada, ali i na velikom broju kulturno-istorijskih spomenika kao svjedoka različitih epoha i ljudskog stvaralaštva.

Zbog mnogobrojnih zelenih površina (parkova i aleja), Banja Luka je poznata kao grad zelenila.Vaša dostava Cvijeća Banja luka

Dostava cvijeća Banja luka:

Neke od poznatih znamenitosti Banjaluke :

-Hram Hrista Spasitelja u Banjaluci

-Saborna pravoslavna crkva Hrista spasitelja

-Tvrđava Kastel

-Muzej Republike Srpske

-Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske

-Narodno pozorište Republike Srpske

-Palata Republike Srpske

-Gospodska ulica

-Spomenik Petru Kočiću

-Samostan Marija Zvijezda

-Banj brdo

-Spomenik Topola užasa

-Spomenik Dvanaest beba

dostava cvijeća banjaluka

Naš cilj

Umjetni cvjetni aranžman ima sposobnost prenijeti osjećaj ili stvoriti raspoloženje bez upotrebe riječi, samo boja. Dostava cvijeća Banjaluka ima asortiman ljupkih biljaka i blistavih korpica s poklonima za svaku priliku. Stručni cvjećari dostava cvijeća Banja Luka  mogu izraditi savršen buket po narudžbi koji će zadovoljiti vaše potrebe i ručno će dostaviti svaki poklon tačno do ulaznih vrata primatelja.

Svaki buket cvijeća kreiraju  pedantni cvjećari dostava cvijeća Banjaluka koji obezbeđuju savršen kvalitet cvijeća, prelijepu paletu boja i elegantan dizajn.Cvijeće dolazi sa nekih od najboljih farmi iz cijelog svijeta.

Treba vam ideja da napišete poruku ili želju? Pogledajte ove pronicljive članke dostava cvijeća Banja Luka o idejama za rođendanske želje, romantične ili prijateljske.Dajte lični pečat svojim cvjetnim poklonima dodavanjem čestitki, balona, plišanih medvedića i akrilnih topera.

Treba vam ideja za sjajne poklone na vaš veliki dan? Pogledajte naš članak dostava cvijeća Banja luka o Velikom poklonu od 101 ruže.Za više ideja za poklone, pogledajte druge kolekcije dostava cvijeća Banjaluka  cvjetnih kutija i korpi.

Tražite prelijepu cvjetnu kutiju ili korpu za rođendan, godišnjicu, poklon za novorođenče ili bilo koju drugu priliku? Pregledajte  nevjerovatan izbor naših kutija i korpi za cvjeće koje je specijalno dizajnirao stručni  tim cvjetnih dizajnera kako bi se vaši voljeni osjećali posebno. Korpe i kutije za cvjeće su jednostavno najbolja opcija poklona za uspomene.

Simbolika cvijeća

Cvijeće je od davnina imalo bogato simboličko značenje , pa nije ni čudo da se oko njih pojavilo dosta mitova. Od narcisa i zumbula do ruža i božura, cvijeće je igralo ulogu u mnogim starim pričama. Posebno grčka i rimska mitologija često sadrži cvijeće ali dijelom i zato što su drevni bogovi imali lošu naviku pretvarati ljude u njih!

Priča o Fahadu i Shirin ispričana je kroz mnoge kulture i tradicije, od Irana i Turske, do Indije i Afganistana. Vjeruje se da je priča persijskog porijekla i obično slijedi otprilike sljedeću radnju.

Farhad je bio skroman majstor (klesar ili muralist ovisno o verziji) i zaljubio se u princezu Shirin. Njeni roditelji nisu htjeli dopustiti da se njih dvoje vjenčaju, pa su Farhadu postavili gotovo nemoguć zadatak – morao je probiti dugi tunel kroz stijenu.

Na opšte iznenađenje, bio je uspješan, a kralj nije bio sretan. Poslao je glasnika da laže i kaže Farhadu da je Shirin umrla. Farhad je bio izbezumljen i oduzeo je sam sebi život koristeći isti alat koji je koristio za kopanje tunela.

Nakon što je čula vijest, Shirin je otišla vidjeti Farhadovo tijelo. Iato tako shrvana tugom, i ona je sebi oduzela život. Njihova se krv skupila, a na tom mjestu izrasli su crveni tulipani. Priča o ovim zvjezdanim ljubavnicima je razlog zašto se za crvene tulipane još uvijek kaže da simbolizuju neumiruću ljubav.

dostava cvijeća banja Luka

kada pokloniti cvijeće?

Za obradovati voljenu osobu ne treba da postoji poseban datum ili vrijeme, možete to učiniti kad god poželite.Ali ako baš imate želju učiniti to na neki poseban praznik mi ćemo vas uputiti koji su tačno pogodni za poklon aranžmane.

Za naše predivne majke tu je Dan majki koji se proslavlja se 8. maja. Majke su toliko posebna bića da zaslužuju samo svoj poseban dan kao i savršen poklon i ugođaj na taj dan.Pored dana majki za najnježnija bića na svijetu tu je 8.mart ili Dan žena.

Zaljubljeni parovi svake godine čekaju samo jedan poseban dan samo za njih a to je 14. februar- Valentinovo.Dok cure poklanjaju ručno napravljene slatkiše muškarci uz prelijepe poklone ne mogu bez divnih aranžmana i buketa.Vaša dostava Cvijeća Banja luka.

Valentinovo

U današnjem modernom svijetu Valentinovo je postalo dosta moderno, ali i komercijalizovano. Na dan ljubavi, zaljubljeni kao simbol ljubavi daruju jedni druge i izjavljuju međusobno ljubav, poštovanje i zajedništvo. Uglavnom se daruju crvene ruže, čokoladna srca, bombonijere, parfemi i slasne večere.

Dostava Cvijeća Banja luka pomoći će vam da pronađete savršenu kombinaciju za Vašu voljenu osobu i da je iznenadite cvjetnim aranžmanom, kao vanvremenskim i idealnim poklonom za svaku priliku. Učinite poseban dan kompletnim, uz naša kvalitetna dekorativna rješenja i cvjetne aranžmane!

Dostavu dostava Cvijeća Banja luka  obavljaju naši radnici tamo gdje imamo prodajna mjesta, a tamo gdje nemamo, dostava se vrši preko lokalnih cvijećara sa kojima imamo potpisane ugovore o saradnji.Bitno nam je da naglasimo da aranžmane ne dostavljamo poštom tj. uvijek stižu svježi i svježe aranžirani.

Cilj postojanja dostava Cvijeća Banja luka  i zahtjev koji smo sami sebi postavili je da uslugu dostave cvijeća u Banjaluci podignemo na svjetski nivo i da svaki klijent koji koristi naše usluge bude zadovoljan koliko god je to moguće.

Zaljubljeni parovi uvijek traže razlog da usreće jedno drugo.Zato je i nastao ovaj ljubavni praznik, Dan zaljubljenih ili Valentinovo, potiče iz legende o udaji mlade hrišćanke za rimskog legionara, koji iz ljubavi prema njoj prešao u hrišćanstvo.

Pripremajući se za vjenčanje, oboje su se nasmrt razboljeli, a svetitelj je blagoslovio njihov brak dok su njih dvoje umrli u smrtnom zagrljaju na bračnoj postelji. Prema legendi, car Klaudije Gotski je naredio da se njegovi vojnici ne žene ili vjere, jer je vjerovao da se vojnici neće srčano boriti u njegovim ratovima, već će radije gledati da spasu živote kako bi ostali sa svojim porodicama.

Svi sveštenici odlučili su da ispoštuju ovu carevu odluku, pa više nisu htjeli da obavljaju sam obred vjenčanja. Međutim, sveštenik po imenu Valentin nije poslušao carevu odluku i počeo tajno da održava svadbene svečanosti za sve mlade parove koji su to željeli, sve dok ga vlasti nisu uhvatile i bacile u tamnicu. 14. februara. Sveštenik Valentin je ubijen. Ubrzo nakon smrti, narod ga je proglasio za sveca.

Dok djevojke dječacima poklanjaju ručno rađene slatkiše kao što su čokoladice, kifle i mafini, momci imaju malo teži zadatak.Kao i uvijek, mi smo tu da vam pomognemo koliko smo u moći. Pored vašeg simboličnog poklona, savršeno ide i buket ruža ili aranžman.Najčešće je to buket prelepih crvenih ruža jer je crvena boja ljubavi.Naravno pored buketa savršeno ide neka divna čokolada ili bombonjera kao i slatki plišani medvjedić.Vaša dostava Cvijeća Banjaluka.

broj1dostava cvijećaBanjaluka

Dan majki

Majčin dan je poseban dan za svaku majku,pa baš zato bar jedan dan u godini djeca trebaju da posvete njima i samo njima. Dan majki se svake godine obilježavao uz neki poseban poklon a najčešće uz prelijepi buket ruža.Iako ne postoji pravilo o cvijeću koje je prikladno da se pokloni za ovakvu priliku postoji veoma lijepa i dirljiva priča vezana za Majčin dan i bijele karanfile.

Tradicija poklanjanja bijelih karanfila počela je u Americi i vezuje se uz ime Anne Marie Jervis. Naime njena majka osnovala je Majčin radni klub te činila sve kako bi se što više žena obrazovalo ne samo o majčinstvu nego i o zdravstvenim temama, kao njena velika podrška odlučila je nastaviti njezin rad i nakon njezine smrti.

Godinu dana nakon smrti njene majke u znak sjećanja na nju svim je drugim majkama u crkvi dijelila bijele karanfile, omiljeni cvijet svoje majke. Ona je ta koja je pokrenula i proces odavanja počasti svim majkama na svijetu i samim tim je osnovala Dan majki.Vaša dostava Cvijeća Banja luka.

Broj 1 dostava cvijeća banjaluka

Dan žena

Povod da obradujete voljenu osobu može a i ne mora da postoji jer kada nekoga volite svaki znak pažnje je od srca.Ali za svaku ženu u vašem životu koja vamje bina savršena prilika da joj pokažete mali znak pažnje je 8.marta Dan žena.

Ženama se danas u mnogim državama uobičajeno uz čestitku daruje cvijeće. U Italiji je mimoza simbol Dana žena. Naravno kao i za svaku priliku tako i za Dan žena svaki cvijet ima posebnu simboliku.Najprodavanije i najpoznatije su upravo crvene ruže.

One su uglavnom simbol ljubavi i romantike. One se uglavnom daruju vašim suprugama , dijevojkama ili osobama koje vam se sviđaju.Naravno pored crvenih tu su i žute i bijele ruže, kao i roze ili narandžaste.

Pored ruža savršeni pokloni su i orhideje,karanfili,kale ili lale.Karanfili kao i ruže mogu imati razna značenja ali najčešće se poklanjaju kao znak prijateljstva,majkama ili ćerkama.Vaša dostava Cvijeća Banja luka.

Ruža

Ni jedna biljka nema toliko legendi i priča kao naša kraljica cvijeća,ruža.Njenih legendi imamo na svakom koraku,u svakoj zemlji a sve su povezane sa prvim pojavljivanjem ovog veličanstvenog cvijeta.

Njihov očaravajući miris poznat nam je preko 25 miliona godina na zemlji.Latice crvene,žute,roze i crne poseban su trijumf prošlosti i sadašnjosti. Cvijet koji je obožavan i pjevan od pamtivijeka provlači se kroz civilizacije a njegova istorija legendi isprepletena je sa raznim pričama.

Stari Grci su ružu smatrali darom bogova i vjerovali su da se pojavila iz bijele pjene koja je prekrivala Afroditino tijelo, izranjajući iz mora pri rođenju.Jednom je, za vrijeme blagdana bogova, Amor, lepršajući, prevrnuo posudu s nektarom, a ta je čarobna tekućina dala cvjetovima prekrasan miris koje je sviju očarao.

Ali nektar nije učinio cvijet besmrtnim, jer su zle sile zavidjele na njegovoj ljepoti. Ruža je ostala bijela sve dok se nije dogodila velika katastrofa. Afrodita je dobila vijest da je njenog ljubavnika Adonisa smrtno ranio vepar.

Ne razmišljajući o svojoj sigurnosti, božica ljepote otrčala je na mjesto tragedije . Nekoliko kapi njenih suza i krvi njenog voljenog palo je na ružu, a njene su latice iz bijele postale crvene.

Od tada ruže su postale simbol vječne ljubavi. Rimljani su vjerovali da se njihova boginja Venera ubola na trn bijele ruže koja je od njene krvi postala crvena .Dok u hinduističkim legendama ruže potiču iz priče o njihovoj boginji sreće Lakšmi,ženi boga Vinuša.

Ona je stvorena od 1008 malih ružinih latica i 108 velikih latica crvenih ruža. Za grčku mitologiju ruža vezani su mnogobrojni mitovi.Jedan od njih je i o tužnoj sudbini Kupida.On je mnogo volio nimfu Rosaliju.

Navodno ju je božica lova, Diana, koja je bila zaljubljena u njega, jednom, u naletu ljubomore prelijepu nimfu Rosaliju ubila, ozlijedivši je trnovitim grmovima. Ožalošćeni Kupid, nakon što je pronašao beživotno tijelo svoje voljene, počeo je plakati, njegove suze su pale na trnje i pretvorile se u nevjerojatnu ljepoticu cvijeća, ružu.

onlajn cvjecara banjaluka

Orhideja

Orhideje su od davnina označavale prestiž i ljepotu. Nekada su bile jako teške za uzgajanje pa su ih mogli priuštiti samo najimućniji ili najzaljubljeniji ljudi. Poznata je i po svojoj senzualnoj a rijetkoj ljepoti te kada je nekome poklonite smatrate da ta osoba zrači snagom,ljepotom i ljubavlju. Dolaze u raznim veličinama , oblicima i bojama.

Ali nisu svi cvjetovi isti. Ružičasta orhideja obično se daje osobi koju volite i vrlo često da simbolično proslavi godišnjicu braka, zaruka i tako dalje, ona crna koja je u stvarnosti tamno smeđa, obično se poklanja kada želite proslaviti poslovni uspjeh.

Danas su orhideje znak pozdrava i dobrog predznaka, a poklanjaju se i kad prvi put posjetite nekoga kod kuće.Novozelanđani su imali svoju fantastičnu legendu o orhidejama. Prema njihovom vjerovanju, jednom su oblaci prekrili nebo toliko da sunce nije moglo vidjeti zemlju.

Zatim ih je svojim zrakama pokušao raspršiti, a oblaci su padali poput kiše. Nakon kiše, na nebu se pojavila blistavo sjajna duga i mnogi zli duhovi pohrlili su na ovu svjetlost.

Svaki od njih pokušao je zauzeti svoje mjesto na njoj, uslijed čega duga nije mogla izdržati i raspršila se u male raznobojne fragmente. Pali su na zemlju a iz njih su iznikle raznobojne, prelijepe orhideje.

dostava cvijeća banjaluka

Lijepota cvijeća

Stranica dostava cvijeća Banja luka prepuna je zanimljivih priča koje pokušavaju da dočaraju koliko je ustvari buket cvijeća savršen poklon za svakoga.Kao savršen kraj ovo je jezik cvijeća kojim se mi vodimo.

Uspravno i mirno, njihove glave s laticama oslonjene na prozorsku dasku. Duboke zelene stabljike drže prekrasne cvjetne glavice,Njihovo se korijenje ugnijezdilo u gredicama tla. Svaki cvijet, tako jedinstven. Svaka latica, tako šarena, živahna i uglađena. Ruže, ljiljani i perunike takođe. Boje tako bogate i duboke, različitih nijansi.Od bijele, ljubičaste, crvene i plave. Prekrasan buket cvijeća. Sa tako divnim izgledom i pričama sačinjeni su naši buketi. Pažnja i nježnost kojom je okupano ovo cvijeće dok su naše vješte cvjećarke izređivale naše krasne bukete prenijeće se na svaku osobu koja ih dobije.