Dostava cvijeća u Sarajevu i na bilo koju adresu u BiH

Takođe dostavu cvijeća radimo i u svim ostalim mjestima unutar BiH. U većini slučajeva i za sve ostale gradove možemo da obezbjedimo dostavu isti dan.

Vi birate kada želite da dostavimo cvijeće na adresu. 

Dostavu cvijeća vršimo radnim danom i subotom od 08:00h do 20:00h. Nedeljom od 08:00h do 12:00h.

Ukoliko želite da dostavimo cvijeće posle 20:00h, potrebno je da poručite bar dan ranije. Takođe, isto važi ukoliko želite dostavu nedeljom posle 12:00h.

Napomena!

Dostava cvijeća se radi našom dostavnom službom tako da cvijeće zadržava svježinu i ljepotu.

 

Dostava cvijeća 

Mi smo online cvjećarna s najvećom mrežom cvjećara u Bosni i Hercegovini.

Cvjećarna Sarajevo

Cvjećare imamo u svim većim gradovima Bosne i Hercegovine. U većini gradova u BiH dostava je moguća u roku od dva sata od primitka narudžbe.

Ne znate što pokloniti dragoj osobi, nemate vremena brinuti se o poklonu ili niste u mogućnosti osobno preuzeti buket?

Dostava cvijeća idealno je rješenje za vas.

Jeste li se ikada zapitali zašto je dostava cvijeća toliko popularna i raširena?

Danas postoji na jako puno načina da nekome uljepšate dan,izmamite osmijeh,privučete pažnju ili jednostavno pošaljete poruku.

Uzmemo li u obzir današnji užurbani tempo života gdje ljudi ne stižu brinuti o poklonima, ili slušati kako bi saznali što se nekome sviđa ili ne sviđa, dostava cvijeća na adresu nameće se kao logično rješenje.

Iako dostava cvijeća djeluje kao posao 21.vijeka, korijeni ovog zanata sežu mnogo dalje u prošlost.

Mi smo prva firma koja je isporučivala cvijeće na području cijele Bosne i Hercegovine, naša prva cvjećarna osnovana je u Sarajevu 1981. godine. Osnovan je kao mala obiteljska tvrtka s idejom kako se cvijeće može naručiti. dostaviti na kućne adrese, kao poklon i iznenađenje.

Prvih 20 godina postojanja Cvjećara Sarajevo je poslovala kao mala tvrtka i prodavala cvijeće isključivo u svojim prostorijama. 2001. godine razvija se i sama djelatnost, te se isporuka počinje odvijati na cijelom području Kantona Sarajevo. Upravo zbog toga, naša mala cvjećarna prerasta u uslugu dostave cvijeća na bilo koju adresu u BiH, te joj dajemo naziv Online cvjećar Bosne i Hercegovine .

Kako mi to radimo ?

Poručiti aranžman kod nas lakši je dio posla,teži je odabrati odgovarajući buket.Računali smo i na to da svako ima različit ukus te smo iz tog razloga stvorili što veći asortiman naših aranžmana. Paleta boja i izbora cvijeća je veoma velika a pored naših aranžmana možete i vi sami odabrati kako tačno želite da vaš buket izgleda.Pored buketa možete odabrati i dezert,piće i medvjedića koji bi savršeno išli uz njih i poruku koju ste vi napisali kako bi prenijeli što ljepši dojam primaocu.Za svaku priliku imamo poseban asortiman aranžmana,izbor je gotovo neograničen. Vaša Cvjećara Sarajevo.

Jednostavno smo tu da ispunimo sve Vaše želje. Na našoj web stranici https://www.cvjecara-sarajevo.com/ možete naručiti cvijeće u bilo koje vrijeme i sa bilo koje destinacije.Prilikom naručivanja sami birate kome, kada i gdje želite da isporučimo cvijeće.

Naši operateri odmah primaju narudžbe i stavljaju ih u kalendar narudžbi.U vrijeme koje odredite za dostavu.Buket se izrađuje neposredno prije dostave u našoj najbližoj poslovnici kako cvijeće ne bi izgubilo svježinu i ljepotu.Dostavu vrši naša kurirska služba servis. isporučuje s najvećom pažnjom.

Naše cvjećare u Sarajevu , Tuzli, Zenici, Mostaru, Banjoj Luci, Livnu, Bijeljini, Bihaću, Prijedoru i Brčkom očekuju vas sa osmijehom na licu.

 

 Online Cvjećara Sarajevo

 

Ne postoji ništa ljepše nego obradovati voljenu osobu prelijepim poklonom a savršen poklon za svaku priliku je cvijeće. Ipak i to je postalo nemoguće ako ste kilometrima udaljeni jedno od drugog. I za to smo mi pronašli način da ostvarimo ovo. Online Cvjećara Sarajevo stvorena je sa vizijom da prenese poruke ljubavi,sreće i čestitke kako srećne tako i tužne.Čitav koncept online cvjećare osmišljen je da bude potpuno jednostavan i brz za upotrebu kako bi ga bilo ko mogao koristiti bez ikakvih poteškoća.Za nas svaki osmijeh je neprocjenjiv , a taj osmijeh izmamimo našim prelijepim aranžmanima i buketima.Online Cvjećara Sarajevo je tu da vam pomogne.

 Valentinovo-Dan zaljubljenih

 

Zaljubljeni parovi uvijek traže razlog da usrećite jedno drugo.Zato je i nastao ovaj prekrasan praznik, Valentinovo ili Valentinovo. Nije bitno da li nekome želite izjaviti ljubav ili jednostavno voljenoj osobi pokazati mali znak pažnje cvijeće je uvijek savršen poklon.Povezanost  Valentinova uz ljubav potječe iz legende o braku mlade kršćanske s rimskim legionarom, koji se iz ljubavi prema njoj preobratio na kršćanstvo.   Tijekom pripreme za brak oboje su na smrt oboljeli, a svetac je njihov brak blagoslovio dok su njih dvoje umirali u samrtnom zagrljaju na bračnoj postelji. Prema legendi car Klaudije Gotski naredio je da se njegovi vojnici ne smiju ženiti ili zaručivati, jer je smatrao da se vojnici  neće srčano boriti u njegovim ratovima, već će radije gledati da sačuvaju život kako bi ostali sa svojim obiteljima. Svi svećenici odlučili su poštovati ovu carevu odluku, pa nisu više htjeli vršiti sam obred vjenčanja.   Međutim, svećenik po imenu Valentin oglušio se na carevu odluku i počeo potajno održavati ceremonije vjenčanja svih mladih parova koji su to željeli, sve dok ga vlasti nisu ulovile i bacile u tamnicu. 14. veljače . Svećeniku Valentinu odrubili su glavu. Nedugo nakon smrti narod ga je proglasio svecem i danas se proslavlja kao dan zaljubljenih.    

Što pokloniti za Valentinovo

 

Dok djevojke momcima poklanjaju ručno napravljene slatkiše kao što su čokolade,mafini i bombonjere  momci imaju malo teži zadatak. Kao i uvijek tu smo da vam pomognemo koliko god možemo. Uz vaš simbolični poklon, savršeno ide i buket ruža ili aranžman.   Najčešće je to buket prelijepih crvenih ruža jer ipak crvena je boja ljubavi.Pored buketa savršeno ide neka divna čokolada ili bombonjera kao i slatki plišani medvjedić.

8.mart-Dan žena

Razlog da usrećite voljenu osobu može, ali i ne mora postojati, jer kad nekoga volite, svaki znak pažnje je iz srca.Žene u mnogim zemljama danas obično poklanjaju cvijećem uz čestitku.   U Italiji je mimoza simbol Dana žena. Naravno, kao i za svaku priliku, tako i za Dan žena svaki cvijet ima posebnu simboliku. Najprodavanije i najpoznatije su  crvene ruže . One su uglavnom simbol ljubavi i romantike. Uglavnom ih poklanjaju svojim suprugama, djevojkama ili osobama koje vam se sviđaju.Naravno, osim crvenih, tu su i žute i bijele ruže, te ružičaste ili narančaste.

Dan majki

Majčin dan je poseban dan za svaku majku,pa baš zato bar jedan dan u godini djeca trebaju da posvete njima i samo njima.Dan majki se svake godine obilježavao uz neki poseban poklon a najčešće uz prelijepi buket ruža.Iako ne postoji pravilo o cvijeću koje je prikladno da se pokloni za ovakvu priliku postoji veoma lijepa i dirljiva priča vezana za Majčin dan i bijele karanfile.  

Majčin dan

Tradicija poklanjanja bijelih karanfila počela je u Americi i vezuje se uz ime Anne Marie Jervis. Naime njena majka osnovala je Majčin radni klub te činila sve kako bi se što više žena obrazovalo ne samo o majčinstvu nego i o zdravstvenim temama, kao njena velika podrška odlučila je nastaviti njezin rad i nakon njezine smrti. Godinu dana nakon smrti njezine majke u znak sjećanja na nju svim je drugim majkama u crkvi dijelila bijele karanfile, omiljeni cvijet svoje majke. Ona je ta koja je pokrenula i proces odavanja počasti svim majkama na svijetu i samim tim je osnovala Dan majki.